Ik zal hier eens beginnen met iets wat makkelijk en lekker is.
Nomaal als ik het thuis maak, dan flambeer ik de scampi's nog met cognac als ze gebakken zijn, maar in de mh is dat nogal gevaarlijk. Een beetje cognac in de saus is anders ook niet slecht.
SCAMPI MET PIKANTE ROOMSAUS.
Ingrediënten:
20 grote scampi’s
1 soeplepel curry
1 glas witte wijn
4 soeplepels tomatenketchup
boter
peper en zout
0,2 l room
Bereiding:
De gepelde scampi’s even in de boter aanbakken en 10 minuten afbakken. Kruiden met een weinig peper en zout.
De pan deglaceren met de witte wijn en onder voortdurend roeren een mengsel van de tomatenketchup, de curry, peper en zout toevoegen. Daarna voegen we de room toe. Dit alles goed laten inkoken terwijl we blijven roeren.
De scampi’s toevoegen en serveren met een lekkere verse baguette of chiabatta.( Hangt van het land af waar je staat)
P.s. De tomatenketchup, de curry, peper en zout meng ik voordat ik het in de pan doe, dan kun je het mooi glad roeren.