SCAMPIS OP DE WIJZE VAN KOVER
Wat heb je nodig voor 4 personen?
1 Wok
2 zakjes scampi’s
Wok kruiden,
Wok noedels (keuze tussen glas of eiernoedels) of Griekse pasta
Look, peper, zout, Italiaanse kruiden, wat cayennepeper
Wokgroenten
Zoete witte wijn, of witte porto
Olijfolie
Geduld…..& liefde
Laat uw scampi’s ontdooien in wat water en haal de schaal eraf, zorg er ook voor dat de darmkanalen verwijderd zijn. (sneetje maken in de bovenkant en je kan ze gemakkelijk reinigen). Men kan ook reeds gereinigde scampi’s kopen (stuk duurder)
Giet rauwe scampi’s in een pot die je kan afsluiten, kruid met wat cayennepeper, (
NIET TEVEEL) Italiaanse kruiden, lookpoeder, citroengras en eventueel een wokmix, giet er een goed glas wijn of witte porto over (de scampi’s moeten niet volledig onder staan anders worden ze te week) . Zet alles tenminste 12 uur in de koelkast en roer regelmatig om.
Maak uw noedels of griekse pasta klaar wat laten koken in licht gezouten water (zie verpakking) en dan zeer goed laten uitlekken. Indien men noedels gebruikt is het aan te raden deze wat fijner te knippen na de bereiding.
Wrijf uw wok in met een teentje knoflook
Giet twee eetlepels olijfolie in de wok en laat de groenten erin beetgaar worden, kruid met knoflookpoeder, een snufje cayennepeper en breng op het laatst de scampi’s en een deel van het marinadevocht erbij, blijf constant roeren in de wok en zorg ervoor dat de scampi’s mooi verkleuren en goed gemengd worden met de wokgroenten.
Geef er een lekker wit wijntje bij (Muscadet sur lie) en geniet ervan.
SMAKELIJK