Ingrediënten: ( 2 pers)
- klontje boter
- wokolie en/of olijfolie
- 2 sjalotten of 1 ui
- 1/2 kg zoetwater reuzengarnalen
- kerriepoeder , cayennepeper, paprikapoeder
- 125 ml room of soja variant
- klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel tomatenketchup
- stokbrood
- marinade: 4 eetlepels wokolie of olijfolie, snuifje cayennepeper, snuifje kerriepoeder, snuifje paprikapoeder, fijn gesneden teentje knoflook of knoflookpoeder, eventueel wat tijm
Werkwijze:
Gebruik een hapjespan of wok.
Men kan dit recept variëren, naargelang de zoetwater garnalen al dan niet gepeld en/of gemarineerd moeten zijn(afhankelijk van eenieders keuze en de beschikbare tijd).
Pel de zoetwater reuzengarnalen, geef bovenop de rug een inkerving tot de staart om gemakkelijk het darmkanaaltje te kunnen verwijderen. Leg de zoetwater garnalen op een huishoudpapier om het overtollige vocht bij diepvriesgarnalen op te vangen.
Smelt de boter in wat olie en fruit de fijngesneden sjalotten. Voeg de zoetwater garnalen toe en bak deze kort aan op een hevig vuur. Wat kerriepoeder over strooien. Giet hierover de room of soja variant en goed roeren. De inhoud van een klein blikje tomatenpuree ondermengen samen met 1 eetlepel tomatenketchup.
De saus dikt zienderogen. Op smaak brengen met paprika en cayennepeper.
Zet het vuur uit en serveer de zoetwater reuzengarnalen samen met stukjes stokbrood, pasta of rijst. Smakelijk!