Ons eerste weekendje weg (Moezel) en uitgeprobeerd of we ook op kookgebied een beetje onze weg konden vinden. Het lukte aardig met het volgende recept: Zittend aan de tafel (kwestie van niet voortdurend over honden en wederhelften te struikelen) kipfilet in kleine stukjes snijden, goed kruiden. Dit mag vervolgens in pan/wok. Ondertussen terug aan tafel flink wat verse paprika, een rode peper, evt. mais, (rode) ui, (verse) ananas in (naar smaak) redelijk grove stukken snijden en als de kipfilet bijna gaar is, dit alles toevoegen (mag niet te lang meebakken/wokken anders zijn de groenten niet knapperig meer). Terwijl dit alles suddert, zorgen voor schaaltjes met ijsbergsla, tomaten, komkommer, uiringen. Een (light)sausje maken door knoflookteentjes te versnipperen en te mengen met (magere) platte kaas (peper, zout, scheutje melk, bieslook naar smaak toevoegen). Vantevoren zorgen voor knapperige broodjes van de bakker of - nog beter - bezoek de lokale kebabzaak voor een Turks brood. Brood opensnijden, sausje ertussen, vervolgens vullen met sla e.d. en als laatste mag de kip-/groentenmengeling ertussen. Lekker, gezond en snel klaar! Smakelijk!!!
Groetjes Yvonne
_________________ Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van ...(Herman Finkers)
|