Benodigdheden:pitta broodjes (makkelijk en lang te bewaren)
vlees ,in dit geval varkensvlees
groenten ,ui ;paprika ;ijsberg sla ;tomaat ; komkommer
marinade , raz el hanout in poedervorm aanlengen met olie of kant en klaar bij bv Delhaize
saus ,in dit geval aioli mog ook andere knoflooksaus zijn
Vlees in fijne reepjes snijden en mengen met de marinade ,ondertussen de groenten wassen en fijnsnijden ,in de wok de ui en paprika even aanstoven (rauw vinden wij dat niet zo lekker)uit de pan nemen en in schaaltjes doen evenals de tomaat etc.Het vlees bakken in de wok en als het gekleurd is laten sudderen met deksel erop ,wij hebben een wok met daarop een 'couvecle universel' dat is een deksel met gaatjes in geschikt voor meerdere diameter pannen.
Tijdens het sudderen leg ik de pitta broodjes op dit deksel want die moeten lichtjes vochtig zijn ,op het tweede bekken zet ik een tefalpannetje op laag pitje en zonder vetstof waar ik dan de pitta's op gaar bak .
Aan tafel vult ieder zijn opengesneden broodje naar keuze met vlees ,groenten en veel aoli
.
Smakelijk