Hallo,
Hier het recept:
Voor 4 personen;
4 eieren, 160 g bloem, 25 ml melk, 40 g suiker, 50 g boter, zout, je kan er ook 80 g rozijnen bijvoegen;
Wil je rozijnen dan laat je deze best even trekken in twee eetlepels rum of andere sterke drank en vul aan met water tot ze onder staan.
Klop de eierdooiers schuimig op met suiker en een snuifje zout. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem bij het eiermengsel. Klop het eiwit stijf en spatel rustig door het beslag. Doe een flinke klont boter in een grote pan en laat smelten. Schep/giet er het beslag in en bak, op een laag vuurtjes, zoals een pannenkoek.
Rozijnen, na een half uurtje trekken, afgieten en over het beslag gieten als dit vers in de pan is.
Draai om als het beslag gestold is en laat nog even bakken.
Trek het beslag uit elkaar met twee vorken in grote stukken.
Strooi er poedersuiker over.
Warm opdienen met pruimen compote of gelei.
Smakelijk.
Groetjes uit Oostenrijk
_________________ Groeten,
Jos
Polarsteps/JosMuyzers Mijn blog: http://blog.seniorennet.be/motorhomezwerver Wij waren in: B, NL, D, F, AT, D, N, I, SP, P, GB en Schotland. 12 Motorhomes gehad in meer dan 30 jaar.
|