Hallo.
Ik waag me al eens aan een taartje of koekje dat ik op een hogere afwerkingsgraad wens te brengen door het te beschrijven, bekleden of te vormen.
Hier mijn laatste exploot.
Ik heb gezorgd voor een heel origineel sinterklaascadeau voor mezelf en mijn echtgenote.
Ik vond maar geen mooie vorm voor speculoos en heb deze dan zelf gevormd als uitprikkader en met geslaagd resultaat he.
Het is een inoxband die ik in de gewenste vorm plooide, probeer het zelf eens, het was bij mij meteen raak en niet zo heel moeilijk, eigen baksel met de Aveve 300 gr speculoosmengeling + 1 ei en 100 gr boter mengen en 18 minuten bakken op 180 ° na het mengen rol je die uit tussen 2 bakpapieren op de gewenste dikte met je deegrol en je prikt er zo je vormpje uit of je snijd de vorm die je wil met een stomp mes (zodat je niet door je bakpapier snijd he)
Mijn vorm heb ik niet gesloten maar opengelaten in de bovenste achterhoek om het beter los maakbaar te maken bij het verwijderen uit het gerolde deeg.
Als je vorm mooi geplooid is en vlak op je panbodem aansluit zijn dit ook de mooiste ochtend eitjes uit je hele Camperleven die je in deze vorm bakt.
spiegelei of opgeklopt ei het kan allebei , slechts een heel klein beetje afsnijden als het ei aan je vorm kleeft maar daar zijn dan weer andere truckjes voor he.
Achteraf gewoon mee in de afwas of het afwasmachine en klaar voor de volgende verassingsmaaltijd.