Tiens, 4 dagen op stap en al 2 keer aubergine klaargemaakt
Eens iets anders voor in de spagetti of rijst of op een stokbrood en eigenlijk niet moeilijk.
Belangrijk is de voorbereiding:
- u snijdt de aubergine in plakken van max. 1cm
- beide kanten inwrijven met goedkoop zout en op een bord leggen. Laat het zout zijn werk doen(1 à 2u) en u zal versteld staan hoeveel water er uit zo'n aubergine komt
- de plakken GOED afspoelen en droogdeppen
Nu kunt u de aubergine in frieten snijden en bakken in de pan, nog wat kruiden en klaar!
Let u vooral op wanneer u olie gebruikt, aubergine slorpt alles op(hoe meer olie hoe vettiger hoe lekkerder
)
Als u de aubergine wilt proberen op een stokbrood of ciabatta dan gaat u de plakken in zijn geheel bakken, een grillpan is ideaal maar niet iedereen sleept zoiets mee in zijn mobilhome. 1maal gegrild mogen ze ook koud op het broodje gelegd worden: dit is een goede combinatie:
- aubergine - sneedjes tomaat - geplette knoflook - basilicum
Tip: probeer het truukje met het zout ook eens met courgette, snijdt u dan de courgette in plakken van een halve cm.